DEVENTER - Openbare Jenaplanschool de Kleine Planeet aan de Rielerweg, voorheen openbare basisschool Snippeling, locatie Schuiling, viert morgen haar officiële opening.

Om 13.00 uur is het eerste deel van de viering. Kinderen zingen voor hun ouders het schoollied en er is gelegenheid om het project ‘Ruimte’ te bekijken. Om 16.00 uur volgt het officiële gedeelte. Vertegenwoordigers van het bestuur onthullen dan samen met wethouder Ina Adema de schoolvlag.

,,We hebben ervoor gekozen om de opening uit te stellen tot in het voorjaar. Nu zijn ook het logo, de folder en de website klaar'', aldus Stella Ramakers, locatiehoofd van de school. De Kleine Planeet werkt nu ongeveer anderhalf jaar met Jenaplan-onderwijs. Dit houdt in dat de school werkt met combinatieklassen, de zogeheten stamgroepen. Zo verandert de positie van kinderen na elk jaar: een jongste wordt middelste, een middelste oudste et cetera. Op deze manier doen de leerlingen veel sociale ervaring op. Jenaplan richt zich vooral op wereldoriëntatie. Kinderen leren om te gaan met de natuur, maar ook ‘met mensen dichtbij, verder weg en met vragen over de zin van het leven’.