Bergschenhoek - De tekenwedstrijd ‘Maak een vredesposters’, georganiseerd door de Lions Club Bergschenhoek voor alle leerlingen van de basisscholen, naderde vorige week de ontknoping.

Veel leerlingen van de openbare basisschool OBS Jenaplan de Tuinen in Bergschenhoek deden mee en maakten een mooie poster over het thema ‘Peace around the World’.

Woensdag moesten de posters worden ingeleverd bij de bibliotheek aan de Notaris Kruytstraat in Bergschenhoek, waar de jury vervolgens ging bepalen welke tekening het beste het thema Wereld Vrede uitbeeldde.

Deze wedstrijd wordt in de hele wereld gehouden met hetzelfde thema. De wereldwinnaar wint een reis voor drie personen naar Amerika in juni 2008.

De posters die op tijd ingeleverd werden konden allemaal beoordeeld worden door een deskundige jury, die de posters nomineerde. De eerste tien ontvingen allemaal een teken- en verfset. Uit de genomineerden werd de winnaar gekozen en dat was de 11-jarige Ryan Sital. Hij wilde de wereld als een hart uitbeelden, als symbool voor liefde. Ryan won eveneens een fraaie teken- en verfset en bovendien een rondvlucht.

Zijn tekening gaat naar het district, waarvan de winnende tekening landelijk mee zal doen. Uiteindelijk wordt de beste van de wereld gekozen.